Als klein meisje in Iran wist ik het zeker: ik wil later fotograaf worden. Mijn ouders hadden liever dat ik een ‘echt’ vak ging leren. Iets waar ik meer geld mee zou verdienen. Ik volgde een technische studie (electronics engineer ) en rolde de computerbranche in. Maar de droom om als fotografe te werken, bleef sluimeren.

Het fotograferen heeft mijn leven bepaald. Ik kijk letterlijk anders de wereld in. Ik zoek voortdurend nieuwe perspectieven en zie kanten van mensen waar anderen aan voorbij gaan. Fotografie brengt me op plekken die anders verborgen zouden blijven. Fysiek, maar ook geestelijk. De mix van de twee culturen geeft mij veel inspiratie. Mijn achtergrond ( het Iraanse ‘zoutje en pepertje’ zoals ik dat zelf noem ) maakt dat ik breder kijk.

Ik hou van mensen. Van hun verhalen, dromen en verlangens. Dát probeer ik vast te leggen met mijn camera.

Liefde voor mensen!

In Iran, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, staat de deur altijd voor iedereen open. Deze gastvrijheid komt tot uiting in mijn werk. Doordat ik mijn ‘modellen’ dichtbij mijzelf laat komen, kom ik ook dichtbij hen. Bij wie ze van binnen zijn.
Ieder mens heeft een verhaal. Een uniek verhaal. Een prachtig verhaal. Het is mijn taak om dát verhaal met mijn camera te vangen.

Een foto maak je samen!

Vooral bij bedrijfsfotografie is het belangrijk dat de fotograaf en opdrachtgever op één lijn zitten.
Of dat er afstemming is tussen de fotograaf en tekstschrijver. Daarom neem ik altijd de tijd om opdrachten grondig voor te bespreken. Niet alleen voorkomt dat ruis, samen kom je ook tot verrassende nieuwe invalshoeken en creatieve ideeën.

Zakelijke fotografie met een kunstzinnige toets

Ik ben ooit als fotograaf begonnen, omdat mijn creativiteit eruit moest. Inmiddels heb ik zes exposities door heel Nederland achter de rug, en maakte ik talloze kunstreizen. Ik laat mijn modellen poseren, maar ben altijd op zoek naar echte verhalen.
Op mijn reisfoto’s ontmoet u mensen zoals u dat zonder camera ook doet. In mijn exposities staat regelmatig de kracht van de vrouw centraal.
Monavid Fotografie heeft al diverse exposities van Mona Alikhah’s opvallende foto’s verzorgd.
Elk beeld vertelt zijn eigen verhaal: uniek, onderscheidend en helemaal anno nu.
Wilt u meer te weten komen over mijn vrije werk,

Neem gerust contact met mij op.