“Toen wij gingen fuseren zochten we een fotograaf voor onze nieuwe huisstijlfoto’s. Mona werd ons aangeraden. En terecht. Haar foto’s zijn consistent en passen precies in de lijn die wij hebben uitgezet. Ze heeft oog voor detail (zo zorgt ze bijvoorbeeld dat de kleuren van de accessoires van de modellen passen bij onze huisstijl) en is een prettig mens om mee samen te werken. Reden genoeg om haar ook te vragen de foto’s voor al ons foldermateriaal te nemen.”

“Mona Alikhah (Monavid) verdient mijn aanbeveling: zij is een prettige dame, creatief, flexibel en altijd bereid een stap extra te doen. Wat nog belangrijker is: Mona is een absolute vakvrouw die weet wat fotograferen is. Juist haar veelzijdige achtergrond geeft kracht en inhoud aan haar fotografische blik. Ik werk regelmatig met Mona samen, tot volle tevredenheid van alle partijen. Wat mij betreft een absolute aanrader voor aansprekende, eigenzinnige fotografie”.

Via het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen ben ik ook in contact gekomen met Mona. Haar naam bleef toen, 7 jaar geleden, al hangen door de bijzondere foto’s die zij destijds gemaakt had. Dus toen ik dit jaar professionele foto’s nodig had voor mijn website en social media heb ik geen moment getwijfeld wie die foto’s moest maken. En wederom tot zeer grote tevredenheid. Het laten maken van foto’s is niet heel erg mijn hobby maar het is Mona toch weer gelukt om de juiste snaar te raken. Ik krijg heel veel complimenten over mijn foto’s en kan er voorlopig weer even tegen aan.

“Als ik – of één van mijn klanten – portretfoto’s nodig heb, dan kom ik altijd uit bij Mona. Mona is heel ontwapenend, echt iemand bij wie mensen zich veilig voelen. Daardoor neemt zij foto’s waarop mensen zijn, zoals ze in werkelijkheid zijn. In het proces naar een uitgave toe, denkt ze daarnaast heel goed mee. Ik zie haar daarom veel meer als een mede-ondernemer dan als een leverancier.”

“Mona heeft voor ons onder andere foto’s voor de Almere City Guide en het project Almere Werkt gemaakt; twee projecten waarvoor ze een hele rits bedrijven in beeld moest brengen. Ze ging zelfstandig en voortvarend aan de slag met de lijst adressen die wij haar gaven en bracht op een originele manier in beeld wat deze Almeerse bedrijven uniek maakt. Mona is een fijne en hartelijke persoonlijkheid, die professioneel werkt en telkens kiest voor leuke perspectieven.”

Mona is een toegewijde vakvrouw met veel aandacht voor detail. Zo denkt ze altijd (kritisch) mee met ons blad, heeft ze altijd opmerkingen ter verbetering en komt ze met voorstellen en foto’s op maat. Wat typisch Mona is, is dat ze nabelt. “Heb je de foto’s goed ontvangen?” Heel professioneel en prettig om mee te werken.

“Ik hou niet zo van op de foto gaan. Maar na twee shoots met Mona weet ik dat het met haar goed komt. Maar Mona is heel relaxed en kijkt goed wat wel en niet werkt. Lief maar duidelijk. Een heel fijn mens. De tijd vliegt als ik met haar aan het werk ben.”

Eerst wilde het “poseren” niet goed lukken, maar Mona is een goede fotograaf. Ze zei: “gaat u mij maar gewoon wat vertellen” en toen ging het goed.

Ik wil graag een mooie foto van mezelf… Maar voor de camera staan is ver buiten mijn comfort zone. En dan ontmoet je Mona, behalve dat ze een topfotograaf is is ze ook hartelijk en warm. Door haar bijzondere accent en voorzichtig gekozen woorden ben je op je gemak en voor je het weet dwaal je weg in het verhaal waar ze je in meeneemt. Waar ik normaal na 3 minuten klaar ben, en mijn ongemakkelijke gevoel zich omzet naar een onomkeerbare ergernis. Stond ik bij Mona nog steeds in haar verhaal die er voor zorgde dat ik als Sher op de foto sta. Dankjewel voor de prachtige beelden…
***In het bijzonder op die dag”